Tweede editie van LOSS-kunstenfestival op 11 en 12 mei in Zottegem

Na een geslaagde 1ste editie in 2016 werkten CC Zoetegem, SABK en SAMWD samen aan een nieuwe vruchtbare 2de editie van het hedendaags kunstenfestival te Zottegem. Het festival vindt plaats op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 mei 2019 op de Site Sanitary, Molenstraat 10 en Trapstraat 45.

Het festival focust op hedendaagse creatie: theater, dans, muziek, performance, installaties, video en beeldende kunst. Loss is een knipoog naar meerdere betekenissen. Het staat voor ‘los’laten en zich ‘los’ maken van bewandelde paden en traditie. Kunstenaars, acteurs, muzikanten en dansers voelen zich bevrijd en kijken met nieuwe ogen naar de wereld van vandaag en morgen.

Loss is tevens een knipoog naar een stuk vruchtbare grond — een losweg – waaruit iets nieuws kan groeien en verder kan vertakken. Het staat symbool voor het terrein waar het toekomstige Culturele Centrum en de kunstacademies zich zullen bevinden.

Op dit terrein waar CC Zoetegem en de kunstacademies elkaar ontmoeten laten we gerenommeerde artiesten en leerlingen van de kunstacademies los op een multidisciplinair programma waarbij experiment en kruisbestuiving centraal staan.

Op dit terrein, in de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst en in Administratief Centrum Sanitary laten we gerenommeerde artiesten en leerlingen van de academies los op een multidisciplinair programma: experiment en kruisbestuiving staan centraal.