Groen Zottegem wil mobiel containerpark

Groen Zottegem wil zal vanavond op de gemeenteraad voorstellen om een mobiel containerpark invoeren.

“Een mobiel containerpark of pop-up containerpark is een alternatieve vorm van afvalinzameling”, zegt Groen-raadslid Heidi Schuddinck. “In verschillende Vlaamse gemeenten en steden wordt deze dienst aan de inwoners aangeboden. Zo kunnen zij, die moeilijker het gemeentelijk containerpark kunnen bereiken, toch op een correcte manier afval recycleren. In het mobiel containerpark kan je terecht met kleinere hoeveelheden van recycleerbaar en niet-recycleerbaar afval zoals op het echte containerpark: harde kunststoffen, plastic folie, hout, metaal, piepschuim, vlak glas, kapot servies, klein gevaarlijk afval, afgedankte elektrische apparaten maar ook kaarsresten en kurken stoppen. Dankzij dit initiatief hoeven burgers dergelijk afval niet thuis te stockeren of verdwijnt het niet in de gele vuilzak. Een mobiel containerpark kan een natuurvriendelijke en kosteneffici ënte aanvulling zijn op de grofvuilophaling. Dergelijke ophaling moet immers op voorhand aangevraagd worden en bovendien kan men niet alles plaatsen bij het grofvuil (bijvoorbeeld elektrische apparaten, glas, …). Na de poetsactie van 30 maart 2019 blijft elk initiatief waarbij afval niet in de straat of de natuur terecht komt, welkom. Groen plaatste dit voorstel op de agenda van de Gemeenteraad van 29 april 2019 en vraagt de bevoegde schepen om contact op te nemen met ILVA om de mogelijkheid tot implementatie te bespreken en de modaliteiten (frequentie, plaats, duur, gratis of betalend) vast te leggen.”