Pottenbakster Frauke Hamerijckx van Ginger Ceramics

“Een geslaagde editie van Erfgoeddag”

Pottenbakster Frauke Hamerijckx van Ginger Ceramics

Zo’n 603 mensen hebben op erfgoeddag een bezoek gebracht aan de ambachtenmarkt in het buurthuis Berdam. Wie of wat kon je allemaal ontdekken? Een stoelenmaker, zeeldraaiers, boekbinders, een smid, een imker, mandenvlechters, een stoffeerder, een houtsnijder, een pottenbakster, een floriste, enkele houtdraaiers, glas- en loodbewerkers, een houtbewerker, een lac éwerkster, twee juweelontwerpers, een bakster, een uurwerkherstelster, Atelier Kant & Textiel GABK en KVLV Vrouwen met Vaart.

Op het einde van de dag werd Karen Scheldeman verkozen als laureate van onroerend erfgoed 2018. Schepen Henri Evenepoel en Erfgoedraad Ninove overhandigde haar een cheque ter waarde van 1.000 euro.