Dan toch geen vergunning voor rechttrekken N42

Twee weken geleden liet Matthias Diependaele (N-VA-schepen in Zottegem) weten dat hij ervan uitging dat de aflevering van de omgevingsvergunning voor de rechttrekking van de N42 tussen Godveerdegem en Steenhuize een kwestie van een paar dagen was, maar daar lijkt voorlopig dan toch niets van in huis te komen.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) laat weten over nog geen omgevingsvergunning te beschikken en in de verste verte niet te weten wanneer de werken kunnen starten. In het Nieuwsblad zegt Diependaele dat hij misschien iets te voortvarend is geweest. “De administratie duurt doorgaans wat langer dan gedacht”, klinkt het. Vorige week had ook Filip De Bodt van Climaxi gereageerd op de bewering van Matthias Diependaele. “Bij verkiezingen wringt Matthias Diependaele zich telkens in het nieuws met N42-beloftes”, liet hij onder meer verstaan. “Climaxi wil er op wijzen dat er nog steeds een procedure loopt voor de Raad van State rond de afschaffing van de voetwegen daar ter plaatse. Een omgevingsvergunning uitreiken nog voor de juridische procedures afgerond zijn is hoogst ongewoonlijk in dit land.”

Bron Het Nieuwsblad, lees meer via onderstaande link

Rechttrekken N42 dan toch nog niet in orde