Een vacature voor een burgemeester met respect voor de stad Geraardsbergen.

Geraardsbergen. De Jongsocialisten zijn verbaasd over het bruuske optreden van Guido De Padt tegenover actiecomit és die pleiten voor het open houden van Den Dok. Hij zette hen weg als “leugenachtig”. De Jongsocialisten schrijven dan ook een vacature uit voor een burgemeester met respect voor zijn bewoners.

“Dit is absoluut not done” reageert Stijn De Bock (voorzitter van sp.a Geraardsbergen). “Je moet als burgemeester ten allen tijde respect hebben voor jouw tegenstrevers ook al ben je het fundamenteel met hen oneens… Met zulke reacties wordt Guido De Padt zelfs een deel van het probleem. Zijn starre houding maakt het onmogelijk om constructieve gesprekken op te starten over een herbestemming van Den Bleek m ét Open Dok”.

Een ludieke vacature
De Jongsocialisten schrijven een ludieke vacature uit voor de job van burgemeester van de stad Geraardsbergen. Het ideale profiel van een burgemeester: “De burgemeester vertegenwoordigt iedereen, bekijkt problemen vanuit het perspectief van de anderen zonder hieraan een waardeoordeel te koppelen, toets steeds het beleid en beslissingen af met de dorps-, advies-, en actiecomit és en is ten allen tijde respectvol voor zijn gesprekspartner ook al is hij het absoluut niet eens met hen. Zo buig je de kritiek op de sluiting van het openluchtzwembad ‘Den Dok’ om tot nieuwe kansen voor deze unieke site.” verduidelijken de Jongsocialisten hun actie.

“Geïnteresseerden kunnen nog solliciteren tot zondag 26 mei 2019 en de weerhouden kandidaat mag aanblijven tot 13 oktober 2024.”

Burgemeester Guido De Padt onthield zich van commentaar.

Julien Borremans