Doortocht van de halve marathon in 1979, toen nog met aankomst op het Stationsplein in Zottegem.

50 jaar Atletiek Zottegem en dat wordt gevierd!

Doortocht van de halve marathon in 1979, toen nog met aankomst op het Stationsplein in Zottegem.

Zottegem Atletiek bestaat 50 jaar en dat wordt komende zaterdagavond gevierd met een groot feest in de feestzaal van de Bevegemse Vijvers.

“In april 1969 verscheen in het Staatsblad de statuten van Zottegem Atletiek vzw”, aldus voorzitter Christian Plume. “Na 50 jaar is de atletiekclub springlevend en wil het Clubbestuur samen met de atleten, joggers, vrijwilligers en oud-bestuursleden deze mooie verjaardag samen vieren. De feestelijke avond begint met een tentoonstelling/receptie, waarna alle genodigden kunnen aanschuiven aan een buffet. Nadat de innerlijke mens is gestild, gaat het jaarlijkse ZA-sportgala van start. Nadien is er uiteraard ook dans en amusement voorzien. Er werd met zeer veel deskundigheid en zorg gezien voor een ongezien spektakel.”

Het podium van de eerste offici ële wedstrijd tijdens het oprichtingsfeest van het Stedelijk sportstadion. Met als winnaar Luc Lievens, die nog steeds trainer is bij Zottegem Atletiek.

“Dat dit event niet onopgemerkt zal voorbij gaan staat ook al vast met de komst van Eregasten. Ook wordt er opwachting gemaakt van een ICOON binnen de sportwereld. Iemand met een zeer grote betekenis en het HART op de juiste plaats. Iemand die er op aandrong aanwezig te willen zijn, waarvan akte. Zottegem Atletiek is gekend van verschillende organisaties in Zottegem. De jaarlijkse Egmontloop en veldloop zijn zo’n organisaties. Uiteraard staan de vele trainers wekelijks klaar om de honderden atleten te begeleiden en aan te zetten tot sporten. Zottegem Atletiek is  een club met nostalgie en geschiedenis en met een mooie toekomst. Een club waar respect en sporten met fun een grote betekenis hebben… daar zal ook opnieuw nadruk op gelegd worden. Net zoals SPONSOREN die we in de kijker zullen plaatsen. Ze zijn van groot belang voor onze vereniging en nemen toe in aantal op een spontane manier. Dat we een toffe vereniging zijn blijkt ook uit het aantal aansluitingen dat momenteel de 200 leden overschrijdt.”

Noteer alvast volgende organisaties in jouw agenda:

  • Jubileumfeest 50-jarig bestaan op zaterdagavond 4 mei 2019 — Feestzaal Bevegemse Vijvers.
  • 39ste  Egmontloop op zaterdag 17 augustus 2019 op het Stedelijk Sportstadion te Zottegem
  • Jaarlijks Eetfestijn op zaterdagavond 19 en zondagmiddag 20 oktober 2019 in het Ontmoetingscentrum van Velzeke.

Heb je interesse om aan atletiek te doen? De place-to-be is het Stedelijk Sportstadion te Zottegem op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag. Daar word je deskundig begeleid door de ZA-trainers die je met kennis van zaken alle takken van de atletieksport aanleren.

Voor meer informatie contacteer  www.zottegem-atletiek.be  of  za@atletiek.be!