Vanaf volgend schooljaar biedt Bernadetteschool Grotenberge type 9 (autisme) onderwijs aan

In de Bernadetteschool Grotenberge wordt vanaf volgend schooljaar onderwijs op maat aangeboden aan kinderen met een type 9 attest.

“Vanuit   talenten gaan we vanaf volgend schooljaar in de Bernadetteschool voor een auti-werking op maat van elk kind”, klink het bij coördinerend directeur Christ Meuleman. “Voor alle info kan u steeds terecht op het nummer: 09/360 29 21, 0478/39 18 64, info@bernadetteschool.be”

Wat is autisme?

Als je autisme hebt, dan betekent dit dat je hersenen anders werken. Dat merk je waarschijnlijk vooral aan hoe een kind met anderen omgaat: auti-kinderen vinden het moeilijk om andere mensen te begrijpen, en zij begrijpen de manier van denken en doen van het kind vaak niet. Autisme kun je niet aan de buitenkant zien, maar je kunt het soms wel aan iemand merken.

Een paar van deze veelvoorkomende kenmerken

– moeite met veranderingen, moeite met contact maken, weinig gevoel voor wat anderen van hem of haar verwachten in een bepaalde situatie, liefst altijd bezig met één bepaald onderwerp of een hobby

Behalve dat autisme lastig kan zijn, zijn er ook dingen waar een auti-kind door zijn of haar autisme juist goed in is

– goed oog voor details, eerlijkheid, veel kennis over een bepaald onderwerp, zich aan (duidelijke) regels houden.

Een diagnose is m éér dan een etiket!

Of je kind nu kernautisme, Asperger of PDD-NOS heeft: dat zegt nog niet zoveel over welke begeleiding hij of zij nodig heeft. Een goede diagnose houdt in dat wij als school voor het type 9 duidelijk weten welke kenmerken van autisme een kind precies heeft, wat hij/ zij vooral lastig vindt, maar ook waar hij/ zij juist goed in is.