Korte keten markt voor Land- en Tuinbouw op zondag 5 mei in om de kerk van PaulatemULATEM

 

Op zondag 5 mei aanstaande vanaf 14u tot 18u  wordt er in de Zwalmse deelgemeente Paulatem in en om het pittoresk kerkje een korte keten markt georganiseerd voor land- en tuinbouw. De deelnemers zijn zowel producenten van eetbare en niet-eetbare landbouwprodukten. De producenten zijn zowel afkomstig Zwalm als van hier buiten en zijn actief in de biologische of gangbare landbouw. Dit initiatief kadert in het ruimer gebeuren van de week van de korte keten en wordt mede ondersteund door de Provincie Oost-Vlaanderen.

De vzw Gangulphus is de organisator, en deze lokale vereniging ter bevordering van een warme samenleving en meer cohesie op sociaal, cultureel en economisch vlak in het dorp Paulatem, maakt van de gelegenheid gebruik om een eigen bier, dat luistert naar de naam Gangulf, voor te stellen. Het wordt een bier genaamd naar de patroonheilige van het dorp, Gangulphus, met als slogan : Een bier met een verhaal ! Zij die meer willen weten omtrent het bier en zijn verhaal moeten zondagnamiddag langskomen. Er zal op dit gebeuren ook een pottenbakster aanwezig zijn.
In functie van de vlotte bereikbaarheid en het feit dat naar aanleiding van het gebeuren , verkeersmaatregelen van kracht zijn , is het aan gewezen dat de mensen komende van de richting, Beerlegem, Gavere, Merelbeke, Gent de Paulatemstraat binnenkomen aan de kruising van de Beerlegemsebaan en de Paulatemstraat. De bezoekers die komen uit de richting: Oudenaarde, Brakel, Ronse, nemen als ingangspunt de kruising van de Kapellestraat met de Latemdreef. Bij beide kruisingen zal een ingangspijl, affiche en bevlagging als herkenningspunt aanwezig zijn.

X