Bibliotheek Merelbeke, Taalpunt Nederlands feestelijk geopend.

Zaterdag werd het taalpunt nederlands in de bibliotheek van Merelbeke feestelijke geopend door schepen Luc Van Huffel bevoegd voor cultuur, bibliotheek en erfgoed.
Het belang van Nederlands leren, kan nauwelijks onderschat worden. Niet in staat zijn Nederlands te spreken, heeft consequenties op sociaal-economisch,
politiek, cultureel en maatschappelijk gebied. ledereen zou ten minste de kans moeten krijgen om Nederlands te leren. Dat is ook de reden waarom we hier in Merelbeke inzetten op een Taalpunt Nederlands.

Het Taalpunt draait rond drie pijlers:
– een degelijke collectie materialen,
– een goede dienstverlening
– en specifieke taalactiviteiten voor de doelgroep.
Ben je anderstalig en wil je zelfstandig Nederlands leren of je Nederlands bijspijkeren? Volg je Nederlandse les en zoek je extra oefen- of leesmateriaal? Of ben
je NT2-leerkracht en zoek je inspiratie voor je lessen? Kom dan naar het Taalpunt Nederlands in de bibliotheek
Bij het Taalpunt Nederlands hoort ook een Taallab-website. Daar vind je links naar nuttige websites om het Nederlands te oefenen. Heb je thuis geen computer, dan kan je er een gebruiken in de bibliotheek. Het Taalpunt Nederlands bevindt zich op het gelijkvloers. Je vindt er:
– taalcursussen om Nederlands te leren
– grammatica en spellingboeken
– (beeld)woordenboeken
– luisterboeken
– Nederlands gesproken films op dvd
– leesboeken in eenvoudige taal
– krant in eenvoudige taal (Wablieft en Wablieft-start)
– informatieve boeken over de samenleving in Vlaanderen
– gezelschapsspellen om het Nederlands te oefenen.
Het Taalpunt Nederlands is een springplank: wil je Nederlands leren, je ontspannen, Vlamingen ontmoeten … kom dan naar de bib en je zal verder springen.
En dan is nu het moment aangebroken om het Taalpunt Nederlands officieel te openen. Daarna kunnen jullie genieten van een drankje en aangepast hapje en de prachtige Oosterse muziek van de groep SABA uit Gent.

Bibliotheek, Dijsegem 1, 09 210 34 10
bibliotheek@merelbeke.be

X