Sportdienst organiseerde fietsexamen voor het zesde leerjaar

Op donderdag 2 en vrijdag 3 mei deden de zesde leerjaren van alle Herzeelse basisscholen mee aan de derde fietsdag van de Herzeelse sportdienst.

“Maar liefst tien klassen kregen een theorie- en praktijkles over de dode hoek”, zegt Benjamin Rogiers, schepen van Sport en Onderwijs. “Er kwam een vrachtwagen van Veilig Op Weg langs. Op die manier konden de leerlingen aan de lijve ondervinden wat een dode hoek precies is.”

Traditiegetrouw legden de leerlingen ook een fietsexamen af.  “Veilig deelnemen aan het verkeer is geen sinecure. Daarom stelt de Vlaamse Stichting Verkeerskunde een fietsexamen op. Zo hebben ouders en leerkrachten een duidelijk beeld van de kennis, inzichten, vaardigheden en attitudes van hun leerlingen in het echte verkeer. De kinderen ervaren of ze voldoende stuurvaardigheid hebben om aan het verkeer te kunnen deelnemen. We schakelden vrijwilligers in om de leerlingen te beoordelen. Via deze weg wil ik die mensen bedanken voor het inzet.”

“Als sportdienst willen we graag het belang van verkeersvaardigheid van leerlingen benadrukken: hoe vaardiger je leerlingen zijn in het verkeer, hoe veiliger en hoe meer er gefietst wordt.”

X