Nieuw in Sint-Lievens-Esse: jeugdharmonie

Harmonie Kunst en Broedermin uit Sint-Lievens-Esse is gestart met een jeugdharmonie, totaal nieuw in het 159-jarig bestaan van de harmonie.

Korte biografie van de (nieuwe) voorzitter Benoit Coppens

Eind 2016 in bestuur gestapt. Eind 2017 voorzitter (op vraag van bestuur en vorige voorzitter wou er mee stoppen)

Ontstaan jeugdharmonie

Idee vorige zomer gerijpt tijdens voorbereidingen jaarlijks concert van oktober (van vorig jaar) Celine heeft in enkele weken tijd 16 muzikanten klaargestoomd om te kunnen optreden in oktober. Na concert was enthousiasme groot om verder te doen. Aanvraag ingediend bij jeugdraad om als jeugdinitiatief erkend te worden. Jeugdraad en schepencollege hebben positief gereageerd waarvoor dank. Vanaf paasvakantie wekelijks / 2-wekelijks repetitie

Jaarprogramma

Jeugd speelt als ‘voorprogramma’ van het ‘groot’ muziek op de verschillende kermisoptredens van Sint-Lievens-Esse, Woubrechtegem, Sint-Antelinks, Steenhuize en Wijnhuize

1ste optreden was op kermis in Sint-Lievens-Esse 28 april

Zondag 5 mei optreden op Arteveldeconcerten in Gent (op Vrijdagmarkt)

In de toekomst optreden voorzien op schoolfeesten,

Waarom jeugdharmonie

Samen spelen is leuker dan alleen.

Veel jongeren volgen muziekschool, veel potentieel

Sociaal aspect, jongeren verenigen

Zorgen voor doorstroming naar het ‘groot muziek’

Culturele traditie behouden

Voor wie ?

Jongeren die muziekschool volgen / gevolgd hebben. Beginnende, volwassene muzikanten. Drempel zo laag mogelijk houden

Bijkomende info

Vorig jaar zijn we ook gestart met lessen notenleer zowel voor jeugd als volwassenen. Deze nieuw groep begint binnenkort met het aanleren van een instrument. Volgend jaar stromen ze door naar de jeugdharmonie. Naast jeugdharmonie hebben we ook een eigen drumband. Alle jongeren die graag willen mee spelen zijn zeker welkom. Neem gerust contact op met Benoit. Coppens, telnr 0474/045913 of via mail beno8.coppens@gmail.com.

Bibliografie dirigent Celine

Celine Collignon uit Zwalm ontfermt zich over de jeugd. Op 8-jarige leeftijd startten de muzikale studies van Celine. Zij zette haar eerste passen in de muziekwereld aan de Kunstacademie in Zottegem. 13 jaar lang volgde ze daar dwarsfluitles. Gedurende zes jaar volgde ze ook ensemble en kreeg ze ook pianolessen. Daarnaast was Celine een voorbeeldige studente aan de Arteveldehogeschool. Ze volgde hier de lerarenopleiding secundair onderwijs met als afstudeerrichtingen Frans en, hoe kant het ook anders, Muzikale Opvoeding. Ze studeerde af met grote onderscheiding. Celine en haar dwarsfluit zijn een reuzegoed team. Dit blijkt onder andere uit de verschillende wedstrijden waar ze reeds aan deelnam. In 2015 werd ze Provinciaal Kampioen op de wedstrijd van Vlamo voor solisten en ensembles. Niet veel later ging ze ook met de tweede prijs aan de haal in de Nationale wedstrijd aan het Lemmensinstituut te Leuven. Het muzikale talent van Celine blijft niet beperkt tot het bespelen van muziekinstrumenten. Onze leerkracht dwarsfluit blijkt ook in het bezit te zijn van een engelenstem. Zo was ze lid van het koor ‘Endless Voices’. Vorig jaar gaven ze een optreden aan het conservatorium in Valencia. Sinds 2016 is Celine de enthousiaste dwarsfluitlerares van onze muziekvereniging. Sinds juni geeft ze ook notenleerlessen. Ze doet dit met hart en ziel en hoopt op die manier haar liefde voor muziek door te geven aan onze jongeren. Sedert enkele maanden geeft Celine ook met passie les aan het Sint-Bernarduscollege te Oudenaarde.