Tweede rit Baloise Tour komt aan op de Markt in Zottegem

De tweede rit van de Baloise Belgium Tour komt op donderdag 13 juni aan op het stationsplein in Zottegem, en niet zoals eerder aangekondigd op de Broeder Mareslaan liggen. Het stadsbestuur voerde met succes onderhandelingen in die zin.

Burgemeester De Potter toont zich tevreden: “De tweede rit van de Baloise Belgium Tour doorkruist op 13 juni dan de Vlaamse Ardennen en zal na twee lokale rondes zijn ontknoping kennen in hartje Zottegem.   Dat de aankomstplaats op het Stationsplein ligt is een uitstekende zaak voor de plaatselijke horeca die daar is gevestigd en is ook voor de mobiliteit en de parkeermogelijkheden een betere oplossing.   Ik ben tevreden dat de organisatie op onze uitdrukkelijke vraag is ingegaan.   De aankomsten van de 3-daagse in een recent verleden toonden aan dat aankomen aan de voorkant van het station absoluut mogelijk is.   De beleving is daar dan ook een stuk groter. De wedstrijd wordt live uitgezonden op Sporza en Europsport en is dan ook een kans om onze stad aan een groot publiek te tonen.   De wedstrijd zal immers aankomen in het centrum van onze stad en zal ook verschillende deelgemeenten aandoen. Na een passage in de Vlaamse Ardennen met als laatste helling de Berendries rijden de renners door Oudenhove, Erwetegem en Godveerdegem een eerste keer richting aankomstlijn om dan nog 2 plaatselijke rondes aan te vatten.   Deze lopen langs de Lippenhovestraat, de Paddestraat en gaan via de Kluisstraat richting Strijpen, om zo via het Eeckhout en Ten Dale opnieuw richting Ten Ede en verder naar Godveerdegem te rijden. In de finishzone aan het Stationsplein zal de wedstrijd op groot scherm te bekijken zijn en wordt in allerlei randanimatie voorzien.   De finish wordt verwacht tussen half 4 en kwart voor 4.”

 

X