KAZ gaat voor een rookvrije generatie

Tijdens het tweede trimester namen de leerlingen van het tweede, vierde en zesde jaar van het GO! atheneum Zottegem deel aan het pilootproject Bullshit Free Generation. Ze gingen samen met hun leerkrachten tal van uitdagingen aan die hen bewust maken van de vele fabels die de ronde doen over roken. Het thema roken kwam in heel wat lessen aan bod, verschillende klassen maakten een VLOG-filmpje over roken en sommige leerlingen namen als influencer een (klas)foto om de rookvrije generatie in de kijker te zetten.

De leerlingen en leerkrachten werden beloond voor de inspanningen die zij voor dit project deden. Maar liefst 3 van hun inzendingen konden een prijs wegkapen. Zo wonnen de leerlingen van het vierde jaar wetenschappen een klasuitstap voor hun rookvrije klasfoto. De leerlingen van 6 Boekhouden-informatica en Secretariaat-talen wonnen een aankoopbon t.w.v. € 250 voor het VLOG- filmpje dat ze maakten over de acties die de school neemt tegen roken. En Leen Depaepe uit 2 Latijn won een cinematicket voor de Bullshit Free foto die zij voor de leerlingenchallenge instuurde.