Burgemeester Johan Van Durme: ‘Sinksenkermis gaat ons uitstekend imago nog meer glans geven’

Burgemeester Johan Van Durme heeft veel woorden van dank en waardering voor het Sinksencomit é, de medewerkers, het gemeentebestuur en de sponsors. Het is bijna zo ver, van vrijdag 7 juni tot en met woensdag 12 juni wordt Oosterzele ondergedompeld in zes dagen van ongeremd plezier. Verlang je er naar om eens met de familie, vrienden, kennissen,…eens flink uit de bol te gaan? Ga dan zeker naar de Sinksenkermis. Dat is het devies van het springlevend Sinksencomit é. Elke Oosterzelenaar present op de Sinksenkermis, dat is de bedoeling. Het programma van de Oosterzeelse Feesten is niet alleen omvangrijk qua activiteiten, inhoudelijk is het nog altijd zeer dicht gebleven bij het oorspronkelijk opzet, een grootschalig volksfeest. (Reporter 17, foto’s DDL)

Burgemeester Johan Van Durme:’ Sinksenkermis valt laat in 2019. Vrijdag 7 juni start de Oosterzeelse Sinksenkermis en ze duurt tot woensdag 12 juni in de straten en de caf és van onze gemeente. Dan barst het kermisgeweld opnieuw los met een indrukwekkend aantal activiteiten. Voor elk wat wils want   de teamleden van het Sinksencomit é zijn er in geslaagd om weer een overvol programma samen te stellen. Rommelmarkt en rondgang fanfare met trommelkorps en reuzen op zondag, in het KSA lokaal zondagavond live optreden met La Chouffe. Koers op maandag — nieuwelingen – en woensdag – dames elite. Sinksenkermis is trouwens een begrip geworden in onze   regio en daar mogen we trots op zijn. Dankzij het werk en de belangeloze inzet van een aantal mensen kan de gehele gemeente genieten van dit prachtig volksfeest. Als burgemeester wil ik dan ook iedereen — politie , brandweer , gemeentearbeiders , hulpdiensten,… – die deze kermis mogelijk maakt van harte danken.   Het vuurwerk op zondag   en de avondmarkt op dinsdag   lokt telkens de massa naar Oosterzele en dat zal met de overige activiteiten niet anders zijn. Sinksenkermis is dan ook de ideale gelegenheid om te verbroederen, om samen het nu al uitstekende imago van onze gemeente nog meer glans te geven. De sfeer is altijd uniek en de kwaliteit van de organisatie staat borg voor een veilig feest waarvan jong en minder jong gewoon samen kunnen genieten. Hammertime zondagavond op het podium, kermisreceptie na de Zielemis op maandagochtend met cava en breugelbuffet. Maandagavond Kurt Burgelman om 20 u aan The Pub. Dinsdag op de markt optredens van Marcoff, Ramona, Sabine, Dex Dylan, Gino Verano en Yves Segers en kers op de taart Pure for Fun uit eigen streek.

Uiteraard zal nog stil worden gestaan bij het ontbreken van de pioniers, de betreurde Jacques De Geyter en Julien Lenssens die zich jaren ingezet hebben voor deze kermis .Maar evenzeer weten ze de vrienden van het organiserend Sinksencomit é dat Jacques en Julien   zullen meekijken en enkel zouden willen dat de mensen zich amuseren . We kijken uit naar de kermisweek en beginnen alvast te sparen. Ik wil trouwens ook iedereen bedanken die de Sinksenkermis geldelijk heeft gesteund. Koken kost geld en als we het programma bekijken, lijkt het me een echt huzarenstukje om die financi ële middelen elk jaar bij elkaar te krijgen. Maar werken kunnen ze in Oosterzele, dat weten we. En feesten? Dat zullen we merken van vrijdag 7 juni tot woensdag 12 juni . We zullen er zijn samen met de vroegere schepenen Christiane , Wilfried en Jean Marie en huidig Schepen Elsy De Wilde van feestelijkheden! U ook? Bijzondere dankwoordje nog voor Wim Magerman, zijn partner en het ganse kermiscomit é voor de regie, timing en hun vrije tijd als echte vrijwilliger voor, tijdens en na deze   sinksenkermis 2019.   Reporter 17.

X