Jef Van der Mynsbrugge (CD&V) staat op de achtste plaats voor de Federale Kamer.


Geraardsbergen. Gemeenteraadslid Jef Van der Mynsbrugge (CD&V) neemt op 26 mei deel aan de verkiezingen. Jef Van der Mynsbrugge staat op de achtste plaats op de Oost-Vlaamse Lijst voor de Federale Kamer.

De twee ëntwintigjarige Van der Mynsbrugge is het jongste gemeenteraadslid in Geraardsbergen. Hij studeert geschiedenis aan de VUB en is al 3 jaar actief als voorzitter van JONGCD&V Geraardsbergen. ‘Jeugd, diversiteit en een duurzame samenleving liggen mij nauw aan het hart’, laat Jef weten.

Van der Mynsbrugge: ‘Gezien mijn jonge leeftijd en het feit dat ik nog studeer, is jeugd en onderwijs voor mij een topprioriteit. Elk kind verdient voldoende kansen om zijn of haar talenten uit te bouwen, niet alleen binnen het reguliere onderwijs, maar ook binnen het kunstonderwijs en andere vrijetijdsbesteding.’

‘Daarnaast leggen we vanuit CD&V ook de klemtoon op een gezond klimaat, want wij zijn de rentmeesters van onze planeet. We moeten er voor zorgen dat ook onze kinderen en kleinkinderen nog een leefbaar klimaat hebben. Daarom pleiten wij ook voor een klimaatneutraal Vlaanderen, maar op een redelijke manier, met goed evenwicht tussen ecologie en economie.’

Van der Mynsbrugge schuift ook nog koopkracht en loon naar werken naar voor, ‘want een sterke economie geeft zuurstof aan de samenleving.’

Julien Borremans