Twee Geraardsbergse kandidaten van PVDA voor Vlaamse en federale verkiezingen


Geraardsbergen. De PVDA wil ook in Oost-Vlaanderen haar stijgende lijn voorzetten. De linkse partij rekent daarvoor op twee kandidaten uit Geraardsbergen. Nick Dobbelaere (44) is journalist en voorzitter van PVDA Geraardsbergen. Lydia Imbo (51) is bediende en onder meer actief in de strijd voor het behoud van de materniteit en het openluchtzwembad in Geraardsbergen.
“De PVDA is al jaren de evidente keuze voor mij”, zegt Nick Dobbelaere. “Het is de partij die opkomt voor de gewone werkmens en de enige partij die de grote problemen van vandaag werkelijk aanpakt bij de wortel: de voortdurende drang naar steeds meer winst ten koste van de natuur en van de mens.”
“Helemaal boos word ik als die winsthonger essenti ële diensten doet verdwijnen”, gaat Dobbelaere verder. “In Geraardsbergen moeten op korte tijd een materniteit en een openluchtzwembad verdwijnen. Dat is geen toeval. Dat is het beleid dat niet meer wil investeren in openbare diensten die iedereen ten goede komen, maar geld steekt in prestigeprojecten en cadeaus aan de rijken.”
“Ik heb ook een hekel aan die vet betaalde politici die in de zakken van de mensen zitten maar zelf niet voelen wat hun maatregelen in de praktijk betekenen”, zegt Nick Dobbelaere. “Daarom kiezen de verkozenen van de PVDA ervoor om te blijven leven aan een gemiddeld werknemersloon. Zo verliezen ze de voeling met de gewone mens niet.”
“Vandaag zien we dat steeds meer mensen uit de boot vallen”, zegt Lydia Imbo. “En dan gaat het zelfs niet alleen over de meest kwetsbaren, ook tweeverdieners voelen dat het leven duurder wordt en hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen.”
“Mensen hebben nood aan een leefbare maatschappij. Een maatschappij waar de mens opnieuw op de eerste plaats komt en niet dit mateloze winstbejag”, aldus Imbo. “We krijgen alle dagen een goednieuwsshow op tv, maar de mensen verliezen koopkracht, verliezen pensioen, terwijl een kleine elite zich verrijkt. Dat moet veranderen. Er is genoeg rijkdom, er zijn fantastische technologie ën beschikbaar, laten we die aanwenden voor het goed van iedereen. Die visie, die idealen vind ik terug bij de PVDA.”