PTI Zottegem wint Solar Olympics 2019!

Leerlingen uit het 5de jaar Elektriciteit-elektronica en Elektromechanica wonnen de Solar Olympics 2019 in Technopolis Mechelen. Ze bouwden een creatieve zonnewagen en lieten alle concurrentie achter zich.

Deze wedstrijd is een organisatie van de faculteit ‘Industri ële ingenieurswetenschappen’ van de KU Leuven en Agoria. In september schreven meer dan 70 teams zich in voor deze Solar Olympics. De 34 meest innovatieve groepjes werden geselecteerd en kregen een teamlid van het Agoria Solar Team als coach toegewezen. Na veel feedbacksessies en een dag vol workshops over ondernemerschap, konden ze deelnemen aan de finaledag op 8 mei 2019. Tijdens deze spannende dag toonden de leerlingen hun resultaat aan een jury van experten. Deze beoordeelden de projecten op originaliteit, duurzaamheid en technische diepgang. Het Victor Solar Team van het PTI haalde hier na een spannende finale de overwinning, net voor het team ‘Sunmasters’