‘Gezond tHUIS’ informeert over gezond wonen

Achter een eenvoudige gevel in de Pollarestraat 113 schuilt een boeiende demonstratiewoning met laagdrempelige informatie over gezond wonen. In dit huis vind je tips om schimmels te voorkomen en de luchtkwaliteit in je woning te verbeteren. Je leert er ook meer over verluchting en ventilatie en de gevaren van slecht werkende verwarmingstoestellen.  De woning is eigendom van Ninove Welzijn, Logo Dender en de stad.

Binnenkijken en workshops ‘Proper thuis’

In juni kan je gratis een geleid bezoek brengen aan de woning. Een rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur. Een gids neemt je mee op een interactieve ontdekkingstocht doorheen de verschillende ruimtes. Je kan ook deelnemen aan de gratis workshops ‘Proper thuis’, waar wordt ingezoomd op het gebruik van schoonmaakproducten en pesticiden in het huishouden. Tijdens deze sessie ontdek je welke gezonde keuzes je kan maken bij het schoonmaken en bestrijden van ongewenste diertjes. Aan de hand van een productenbox leer je etiketten van producten lezen en interpreteren, want je kan helpen om zelf gezondere keuzes te maken.

Praktische informatie

Gratis geleide bezoeken

  • 5 juni om 10 uur
  • 13 juni om 14 uur
  • 17 juni om 14 uur

Workshops ‘Proper thuis’

  • 20 juni om 10 uur
  • 24 juni om 14 uur

Vrij bezoek

  • 8 juni van 10 uur tot 12 uur
  • 22 juni van 14 uur tot 16 uur

Schrijf vooraf in bij het team welzijn van het Sociaal Huis via  welzijn@sociaalhuisninove.be  of 054 50 50 50.