Positieve drugtest is gevolg van medicatie volgens Zottegemnaar

Medicatie tegen acute sinusitis was volgens een 52-jarige Zottegemnaar de reden dat hij positief testte op de drug amfetamine terwijl hij achter het stuur zat. Daarom vroeg hij aan de politierechter om hem vrij te spreken.

De bestuurder die met een onverzekerde en ongekeurde wagen reed had zijn gordel niet aan en testte op de koop toe positief op het gebruik van amfetamines. Hij bleef volhouden dat dit laatste te wijten is aan een medicament dat hij sinds de jaren 90 gebruikt. Maar de rechter wijst er hem op dat hij in het verleden al veroordeeld geweest is wegens druggebruik. Hij kreeg daar toen 12 jaar cel voor. Maar dat behoort allemaal tot het verleden volgens de beklaagde.
De politierechter heeft een deskundige aangesteld om na te gaan of zijn medicatie die drugtest kon beïnvloeden. De man moet in december opnieuw voor de rechter verschijnen.