Zottegemnaar Levi Badie maakt indruk op het circuit

Zottegemnaar Levi Badie blijft indruk maken op het racecircuit. Lees hierna het verslag van zijn wedstrijden van afgelopen weekend.

Op vrijdag 10/05/2019 kon er getraind worden op het Circuit Park in Berghem, Nederland. De weersomstandigheden waren niet zo ideaal. Telkens als de oefensessie van Levi startte, begon het te regenen en wanneer de sessie gedaan was, stopte het ook met regenen. Niet zo heel veel kunnen testen, maar toch met een goed gevoel keek Levi uit naar de Races van zaterdag. Op dit circuit won hij ook de laatste Race vorig seizoen (in de gietende regen).

Op zaterdag 11/05/2019 waren er 2 kwalificaties en 2 Races.

Vandaag bleef het droog en ging alles perfect. Beide kwalificaties was Levi de snelste en kon dus starten vanuit Pole Position.

Race 1: P1

Levi had een matige start en zat 3de. Bij de vierde bocht haalde hij 1 rijder in en bij de tweede ronde haalde hij de volgende rijder in, om daarna als leider op kop de Race verder uit te rijden en als 1ste te finishen! Hij behaalde maar liefst een voorsprong van 4,6 seconden op rijder 2.

Race 2: P1

Levi had een betere start en zat onmiddellijk achter rijder op P1. In de tweede ronde haalde hij die in en het werd verder een spannende Race, met rijder op P2 die hem goed kon volgen. In de laatste ronden stak Levi nog een “tandje bij” en versnelde zijn rondetijden. Met de snelste rondetijd van alle 2 Races, van 56,2,  kwam Levi als 1ste over de finish! Hij had een mooie voorsprong van 3,9 seconden op rijder 2.

Dank aan @Gert Vergaert, Emma en Emile om te komen supporteren!

Dank aan @Pascal Seeuws (Pascal’s Fotografie) voor het nemen van de actie-foto’s!

Dank aan onze sponsors die het mogelijk maken!