Regenboogvlag gehesen, maar SP.A vraagt extra aandacht tegen homofobie en transfobie

Naar goede jaarlijkse gewoonte werd de regenboogvlag gehesen om extra aandacht te vragen voor de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie op 17 mei, maar voor SP.A Zottegem is dat niet voldoende. De oppositiepartij pleit voor extra acties.

“Zottegem is een inclusieve stad waar iedereen vrij zichzelf kan zijn, in alle aspecten van zijn leven. En dus ook op vlak van seksuele ori ëntatie en genderidentiteit”, aldus burgemeester Jenne De Potter (CD&V) over het initiatief. “Die diversiteit is net een verrijking voor onze gemeenschap.”

SP.A-gemeenteraadslid Yana Giovanis verwoordt de extra acties die SP.A Zottegem vooropstelt. “Er zou een schepen voor Gelijke Kansen aangesteld kunnen worden. Er zouden ook genderneutrale of genderinclusieve formulieren gebruikt kunnen worden bij de stedelijke administratie, er kan een anti-discriminatiecharter ingevoerd worden in de subsidiereglementen en de contactgegevens van holebi- en transgenderorganisaties kunnen opgenomen worden in de stedelijke communicatie.”