Benefiet festival voor Zottegemse ALS pati ënte Evelien

 

Zaterdag 8 juni vanaf 17 uur organiseert de gemeenschap van Triamant een benefiet festival met een schare artiesten, in de lokalen van het Leefpunt aan het Wantenplein 3 in Sint-Maria-Oudenhove, Zottegem. Top of the bill zijn Connie Dean en Sam “basketsloefkes” Gooris.

Het festival wordt georganiseerd ten voordele van A L S pati ënte Eveline Haegeman en tegen de ziekte A L S.  

Eveline is een gekende buurtbewoonster die zich ondanks haar zware beperkingen inzet voor anderen. Zo organiseerde ze onlangs nog een project, samen met andere vrijwilligers, dat geld opbracht voor Topsport for Life. Schrijf het al in je agenda want op 8 juni zet de buurt zich in voor haar.

Een interview met Evelien. (… lees verder)

De Beiaard : Eveline, dit keer zet de buurt zich in voor jou. Stel jezelf eens voor.

Evelien : Ik ben 45 jaar, mama van 4 kinderen en ik verblijf in juni een jaar in Triamant. Ik ben naar hier komen wonen nadat mijn ex partner het niet meer aan kon om voor mij te zorgen. Ik heb de diagnose van A L S* gekregen op 20 oktober 2015.

(*NVDR : Amyotrofische  Laterale  Sclerose is een ernstigste en invaliderende spierziekte. Eveline verplaatst zich vandaag in een aangepaste rolstoel en gebruikt hoogtechnologische digitale apparatuur om te kunnen communiceren.)

De Beiaard : Wie is de drijvende kracht achter dit benefiet optreden tegen ALS en specifiek ter ondersteuning van jou strijd tegen deze neurologische aandoening?

Evelien : Dat is Charlotte Brys, de leefcoach van Triamant samen met bewoners en vrijwilligers. Zij organiseren het.

De Beiaard : Wat mogen we verwachten?

Evelien : Sam Gooris en Conny Dean zijn de twee hoofdacts. Er zullen ook nog andere artiesten komen optreden.

De Beiaard : Het is inderdaad een leuke affiche met ook nog Andr é Boot, Luc Jones, Marc Tompson en Lucske Real. De presentator van de het avondvullende programma is Jos. Vanaf 17u is iedereen welkom. Dat wordt ongetwijfeld genieten! We wensen je een massale opkomst.

Kaarten zijn te krijgen aan de balie van Triamant, Faliestraat 1 in Sint-Maria-Oudenhove.

Google maps : https://goo.gl/maps/3PpN57kRq7QVJEcq8

Meer informatie over A L S : https://als.be/nl/wat-is-als

Sjarel Klak