Matthias Diependaele over kritiek op nieuwe parkeerautomaten

Schepen van Mobiliteit Matthias Diependaele (N-VA) reageert naar aanleiding van het aanvullend punt van oppositiepartij SP.A ivm de nieuwe parkeerautomaten in Zottegem.  

 Je kan het artikel mbt het aanvullend punt van SP.A nalezen via de link hieronder:

“Nieuwe parkeermeters in Zottegem zorgen voor tariefverhoging en zijn weinig gebruiksvriendelijk”  

“De nieuwe automaten werden geplaatst door het parkeerbedrijf waarmee onze stad reeds jarenlang een concessie-overeenkomst heeft”,  aldus Diependaele. “Die concessie werd reeds onder de vorige besturen afgesloten en we hebben geen enkele aanwijzing dat het parkeerbedrijf zich hier niet zou aan houden. Het plaatsen van de nieuwe parkeermeters werd reeds meegedeeld van het College van Burgemeester en Schepenen op 8 oktober 2018. Dus enkele dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het werd toen goedgekeurd. Had men dit willen voorleggen aan de middenstandsraad dan was het geen slecht idee geweest om dat te doen voor de goedkeuring op het schepencollege… De nieuwe automaten die werden geplaatst worden zowat over heel Vlaanderen gebruikt. Ongetwijfeld heeft iedereen reeds die ervaring opgedaan bij een bezoek aan andere steden. De automaten laten toe op een meer gedigitaliseerde manier ons parkeerbeheer te regelen. Zonder in te boeten op het gebruiksgemak van de inwoners. Integendeel zelfs. De gebruiksmogelijkheden werden alleen maar uitgebreid. Zo is het niet langer nodig om muntjes in de auto te houden aangezien kan worden betaald met een kaart. Het is niet omdat Zottegem een mooi historisch erfgoed heeft uit de 19de eeuw dat we moeten stil blijven staan… De prijs en modaliteiten zijn exact dezelfde gebleven helemaal conform het retributiereglement. Alleen laat het nieuwe systeem beter toe om misbruik uit te sluiten. Door de digitalisering is het trouwens ook mogelijk om per minuut te betalen. Het is dus gemakkelijker om een correcte prijs te betalen dan vroeger toen men meer een inschatting moest geven van de verwachte parkeertijd. Alhoewel dat oude systeem nog steeds bruikbaar is voor de mensen die nog niet klaar zijn voor de overstap naar het digitale systeem.”