Brandweer redt gezin van 3 uit woningbrand

De brandweermannen van Herzele hebben donderdagavond een vader en zijn twee tienerzonen gered uit een woningbrand in Herzele. De veranda van de woning was volledig gevuld met rook en daardoor moest het gezin via de ladder het huis ontzet worden.

Foto PDV

Rond 22 uur werd de brand opgemerkt. De bewoners waren gelukkig nog wakker, want volgens de eerste vaststellingen leken er geen rookdetectors aanwezig. Door de rook raakten de bewoners geïsoleerd te zitten op de eerste verdieping van de woning terwijl het vuur hevig woedde op het gelijkvloers.

Nadat de bewoners gered werden kon men vaststellen dat ze lichte verschijnselen van rookintoxicatie vertoonden. Ze werden daarom preventief afgevoerd naar het ziekenhuis in Zottegem.

De brandweer kreeg het vuur snel onder controle maar de schade is aanzienlijk. Door de felle roetneerslag is het huis tijdelijk onbewoonbaar. De veranda is volledig uitgebrand. De oorzaak van de brand is voorlopig onbekend.

Foto PDV