Stad Zottegem investeert in 5 petanquevelden aan Bevegemse Vijvers

De stad Zottegem heeft geïnvesteerd in de aanleg van 5 petanquevelden langs het
terras van de cafetaria aan de Bevegemse Vijvers. Ze worden in eigen beheer aangelegd.

“Al jaren zijn de Zottegemse senioren vragende partij om de petanquesport een nieuw leven in te blazen in Zottegem,” kadert schepen van sport Brecht Cassiman (N-VA). “De sportdienst geeft nu gehoor aan die oproep, met de aanleg van vijf petanqueterreinen op de ligweide achter het zwembad. De ligging is ideaal: een groene omgeving, in het sportief epicentrum van Zottegem.”

“En bovenal, in de onmiddellijke bereikbaarheid van de cafetaria van de Bevegemse Vijvers,” laat ex-gemeenteraadslid Ghislain Diependaele nog weten, die de voorbije jaren vanuit de gemeenteraad het petanquen regelmatig op de politieke agenda plaatste.

“Dankzij een inventieve participatie van de verschillende diensten, zijn we erin geslaagd de terreinen aan te leggen met een minimale investeringskost”, zegt Cassiman. “Dat de petanqueterreinen een meerwaarde zullen bieden voor de concessie van de cafetaria, staat nu al buiten kijf.”

Nog tot begin oktober organiseert de sportdienst elke woensdagnamiddag van 14.00 tot 16.00 uur petanquen en kubb voor senioren (55+). De deelnameprijs bedraagt 1,50 euro, waarvoor men wel een drankbonnetje in de plaats krijgt.

“Petanque is sporten, maar ook elkaar ontmoeten,” benadrukt schepen van
seniorenbeleid Peter Vansintjan. “Als stad willen we onze senioren motiveren om voldoende te bewegen, maar tegelijkertijd zijn initiatieven als deze van groot belang in de strijd tegen vereenzaming: zo wordt een petanqueterrein meteen een ontmoetingsplaats waar jong en oud elkaar inspireren.”