Matexi opent kijkwoning in aanwezigheid van burgemeester, huidige en toekomstige bewoners en omwonende van de buurt

Burgemeester Tania De Jonge opent kijkwoning in nieuwe woonbuurt Populierenhof

Matexi opent kijkwoning in aanwezigheid van burgemeester, huidige en toekomstige bewoners en omwonende van de buurt

Op donderdag 16 mei opende Matexi zijn kijkwoning in de nieuwe woonbuurt Populierenhof, in aanwezigheid van burgemeester Tania De Jonge, huidige en toekomstige bewoners en omwonenden van de nieuwe buurt.  “Dankzij zo’n kijkwoning kunnen toekomstige bewoners hun potenti ële woonplek ten volle beleven. Zo wordt de nieuwe buurt tastbaarder. Je kan bovendien heel wat inspiratie en interieurtips opdoen”, aldus Trui Tydgat, Business Manager van Matexi Oost-Vlaanderen.  

Trui Tydgat van Matexi (links) en burgemeester Tania De Jonge (rechts) openen de kijkwoning in woonbuurt Populierenhof
Trui Tydgat van Matexi (links) en burgemeester Tania De Jonge (rechts) openen de kijkwoning in woonbuurt Populierenhof

De naam ‘Populierenhof’ is een verwijzing naar de groenzone met onder andere populieren, die achter de nieuwe buurt ligt. De straatnamen van de nieuwe buurt – met name “Abtenstraat”, “Witkapstraat” en “Patersweg” – verwijzen dan weer naar de oude Sint-Corneliusabdij, waarvan het grondgebied zich tot in de wijde omgeving uitstrekte. Tot op vandaag vind je het “Witkap” bier in Brouwerij Slaghmuylder, op maar 500m van deze woonbuurt.

Zachte mobiliteit en sociale verbinding

Trui Tydgat: “Het Populierenhof ligt vlakbij het stadscentrum. Zo kunnen we inzetten op zachte mobiliteit voor verplaatsingen (met de fiets, te voet…). Ook sociale verbinding dragen we hoog in het vaandel. Zo voorzien we 2 zones voor gemeenschapsvoorzieningen waar we nog een gepaste invulling voor zoeken.”

In totaal kunnen 29 gezinnen hun intrek nemen in een gesloten, halfopen of open bebouwing. Er komen ook 5 appartementen. Meer dan de helft van de woningen vond al een eigenaar.

In het voorjaar van 2018 verhuisden de eerste bewoners naar het Populierenhof en ondertussen hebben 8 gezinnen van hun huis al hun thuis gemaakt. Zij getuigen: “In deze rustige buurt kunnen onze kinderen veilig met nieuwe vriendjes spelen. Vlakbij ligt een groene long en met de fiets zijn we snel in het centrum van Ninove.”  

Populierenhof in Ninove vanaf € 230.000 voor 69 m ²

Ninove Populierenhof ontdekken op zondag 19 mei

Iedereen is van harte welkom op zondag 19 mei van 14 uur tot 17 uur om de nieuwe kijkwoning en de buurt zelf te ontdekken.