Lang leve de koning! Lang leve Delphine!

Voor de mensen die het niet gevolgd zouden hebben, een korte samenvatting. In ‘59 trouwde Albert met zijn Dolce Paola. Hij bleef echter buitenechtelijken dat het geen naam had. Na meermaals links en rechts de tweebultige dromedaris bereden te hebben,  bezwangerde hij in ‘67 éne Sybille de Selys Longchamps, met als gevolgd Delphine. Hij nam bijna verantwoordelijkheid voor zijn scheefpoeperij en erkende zijn buitenechtelijke dochter soms een beetje. Delphine zou Albert steevast “Papilion” noemen. Sommige aanhangers van koninklijke complotten zagen er het woord “Papi” in. Sindsdien heeft Belgi ë, net als elk zichzelf respecterend koningshuis, een buitenechtelijke prinses.

Een verhaal zoals er dertien in een dozijn zijn in ons Belgenland. Bij het plebs meestal zonder de kastelen, sportwagens en buitenverblijven in Spanje, maar eerder op teambuilding, après travaille of naast de schoolpoort, maar daarom niet minder frequent. Want laten we eerlijk zijn. Welke Belg heeft nog eens niet naast de pot gepist of de verboden horizontale mambo gedanst? Er wordt meer gescoord op een doorsnee ministerie dan op een gemiddelde competitiedag eersteklassevoetbal. Iedereen heeft wel een vriendje dat op de buurman lijkt. Het is dus niet verwonderlijk, eerder aangewezen, dat ook het koningshuis zich mengt in deze rondedans van vagijnen en fluiten. L’ Union fait la foef en vlaggenmasten dienen gehesen. Tricolores genoeg om het in te dekken.

Of wij, als gewone burger, moeten opdraaien voor het feit dat Albert te lui was zijn gat op te heffen is een andere vraag. €5000 per dag is veel geld. Voor dergelijke som soezen kan een hardwerkende familieman al stevig wat afpezen. Voor €5000 krijg je al behoorlijk wat niet scorende spitsen aan een bevrijdende hattrick.

Laat Albert’s twijfel een paar maanden aanslepen en met opbrengst uit dwangsommen kunnen we de militaire parade op onze nationale feestdag vervangen door een vaderlandse partouze in regel. Met eventueel een pintje en een kleintje met pickles achteraf. En daar kunnen we natuurlijk wel mee leven!

Vive le roi!  Lang peze de koning!