Nieuwe aanbesteding voor Milieueducatief Centrum Beisloven

Komende maandag staat de heraanbesteding van van de renovatie van het oude schoolgebouw op de Beislovensite tot een Natuur- en Milieueducatief Centrum op de agenda van de gemeenteraad.

“Een goed jaar geleden hebben we het dossier een eerste keer aanbesteed”, zegt schepen van Leefmilieu Leen Goossens. “Toen werden slechts twee offertes ingediend, die administratief niet volledig in orde waren. Het dossier kon dus niet worden gegund. We stelden ook vast dat de offertes een stuk boven de initi ële raming lagen. Die is nu bijgestuurd naar een meer realistisch bedrag van 1,2 miljoen euro. We opteren voor een duurzaam en ecologisch gerenoveerd, polyvalent gebouw. In de eerste plaats zal het dienst doen als Natuur- en Milieueducatief Centrum. Maar ook verenigingen, buurtbewoners, scholen en andere geïnteresseerden zullen het kunnen gebruiken. De realisatie van het centrum gebeurt in samenwerking met Solva, dat optreedt als bouwheer.”