Spoorwegtunnel Erwetegemstraat wordt afgesloten

Maandag 27 mei wordt de huidige spoorwegtunnel in de Erwetegemstraat in Zottegem afgesloten. Tot 8 november zal er geen verkeer mogelijk zijn in beide richtingen.

De voorbije weken werd ter plaatse hard gewerkt aan een nieuwe spoorwegtunnel. Het gaat om een project van het Agentschap Wegen en Verkeer, de stad Zottegem en Farys. De nieuwe bredere tunnel zal in het weekend van 15 en 16 juni naast de huidige geschoven worden. De huidige wordt dan definitief afgesloten. Daarna zijn nachtwerken (met geluidshinder) in de periode 24 en 28 juni en in de nacht van 5 op 6 juli. De rioleringswerken starten na het bouwverlof. Het einde van de werken is voorzien op 8 november.  Er wordt van 27 mei tot 8 november een omleiding voorzien. Schepen van Mobiliteit Matthias Diependaele (N-VA) heeft laten weten dat deze later zal gecommuniceerd worden.