Natuurpunt Oosterzele zet de Aziatische Hoornaar in de kijker

Natuurpunt Oosterzele nodigde daarom op 31 mei (week van de bij) Karel Schoonvaere uit voor een voordracht. Karel doctoreert aan UGent en is verbonden aan Honeybeevalley.

Enkele jaren geleden werd een eerste Aziatische Hoornaar gespot in Frankrijk. Ondertussen is het een ware invasie bij onze Franse buren. Ook in Vlaanderen kwamen vorige zomer de eerste meldingen binnen van Aziatische Hoornaars. Door de zachte winter, zullen wellicht veel hoornaarkoninginnen de kans hebben gekregen om te overleven. Verwacht wordt dan ook dat ze komende zomer overal bij ons zullen opduiken. Maar wat betekent dat voor onze eigen solitaire bijen en onze honingbijen? En kunnen we iets doen om de invasie van deze exoot onder controle te houden?

Natuurpunt Oosterzele nodigde daarom op 31 mei (week van de bij) Karel Schoonvaere uit voor een voordracht. Karel doctoreert aan UGent en is verbonden aan Honeybeevalley. Hij bestudeert de Aziatische Hoornaar en komt ons graag het verhaal van dit bijzondere insect uit de doeken doen. Praktisch: Vrijdag 31 mei 2019 om 20u in het GC IJzeren Hekken (Rooberg 38 in Landskouter). Deelname: gratis voor leden; 2 euro voor niet-leden