Kleine fracties dienen te worden verwijderd na maaibeurt in Brakel

Eind vorige week waren enkele medewerkers van een sociale werkplaats paadjes in Brakel aan het onderhouden door ze te bewerken met bosmaaiers. Landbouwer Bart Van De Walle had daar zijn bedenkingen bij want de werknemers van het bedrijf verzamelden het maaisel niet zoals afgesproken op de voorziene plaatsen maar het maaisel werd gewoon op de weide gegooid waar ze een gevaar kunnen betekenen voor de aanwezige dieren.
Bart Van De Walle: “ in het maaisel zitten mogelijks fijne fracties ( scherpe metalen deeltjes) van de machines met mogelijks zware gevolgen voor de dieren. In het verleden kwam zo’n dier al te overlijden en werden er zware dierenartskosten gemaakt. We kunnen dit niet aanvaarden.”
De Brakelse milieuambtenaar kwam ter plaatse en er werd nog eens gewezen om het maaisel te verzamelen op diverse punten zodat ze daar kunnen verwijderd worden.
Sandy Casieris:” Er werd afgesproken dat het bedrijf hiervoor aansprakelijk is. De percelen ( stroken)waar maaisel werd gedumpt zullen worden omgeploegd en opnieuw worden ingezaaid om ongelukken met dieren te voorkomen. Mensen kunnen nu één maal fouten maken.”