Nieuwe inwoners werden verwelkomd in Zwalm

 

Gisteren zondag werden de nieuwe inwoners op het gemeentehuis van Zwalm ontvangen met ontbijtkoeken en koffie.

De meeste nieuwe inwoners die we spraken   hadden het over de schoonheid en rust welke Zwalm uitstraalt.

Zo hadden we een gesprek met de familie Ionescu die vroeger vertoefde in het Hagelland en nu een stek heeft gevonden in Zwalm.
Steve De Vlamynck en Justine Van Steenbrugge woonden eerst in Dendermonde en Gavere om nu te belanden in St.-Denijs-Boekel. Steve kende zijn oorspronkelijke roots wel in Zwalm en ontdekt deze nu opnieuw door zijn partner mee te brengen.

Zwalm heeft het afgelopen jaar 365 nieuwkomers ingeschreven. Een 65-tal gingen in op de uitnodiging om naar het gemeentehuis te komen. Ze kregen hierbij uitleg over de werking van de gemeente en konden hierbij kennis maken met het college van burgemeester en schepenen en de talrijke diensten die een gemeente telt.

Vervolgens was er een rondrit per bus en tenslotte werd er een receptie aangeboden.