Theo Francken ‘op staminee’
©SoRi - Mee met Theo Francken ‘op staminee’

Mee met Theo Francken ‘op staminee’, sant é

Theo Francken ‘op staminee’
©SoRi – Mee met Theo Francken ‘op staminee’

Voormalig N-VA staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken is zaterdag afgezakt naar Ninove om de lokale N-VA kandidaten een hart onder de riem te steken. Ook de Oost-Vlaamse lijsttrekkers voor de Kamer, Anneleen Van Bossuyt en Matthias Diependaele voor het Vlaams Parlement, kwamen samen met Assita Kanko, de nummer 2 voor Europa, hun steentje bijdragen.

De N-VA heeft het niet makkelijk in de Denderstad Ninove, de partij moet er opboksen tegen het Vlaams Belang van de populaire Guy D’haeseleer. Volgens Francken, heeft een stem voor Vlaams Belang geen enkel zin. Ze zijn niet nuttig in deze Belgische democratie.

“Een stem op VB krijgt men een premier als Kristof Calvo”

©SoRi – Matthias Diependaele legt uit dat het immigratie beleid van Theo Francken werkt

Matthias Diependaele denkt dat er een bezorgdheid heerst in verband met immigratie en dergelijke meer. “De N-Va heeft daar een antwoord op, een antwoord dat Theo Francken de laatste jaren in zijn beleid heeft omgezet. We willen dit hier in Ninove komen vertellen en uitleggen aan de mensen.” vertelde Matthias Diependaele.

©SoRi – Het startschot werd gegeven aan het monument van de Ronde van Vlaanderen vlnr Niklas Arents, Anneleen Van Bossuyt, Matthias Diependaele en Laura Peeters

Het bestuur van N-VA Ninove had op de agenda eerst een aantal huisbezoeken gepland. Zo begonnen Anneleen Van Bossuyt en Matthias Diependaele met de lokale N-VA kandidaten Laura Peeters en Niklas Arents niet minder aan het monument van de Ronde van Vlaanderen. Ze gingen van deur tot deur, om zo kennis te maken met de mensen uit Meerbeke.

©SoRi – Matthias Diependaele ging met veel enthousiasme aan de slag
©SoRi – Matthias Diependaele met volle moed deur aan deur flyer en een praatje slaan
©SoRi – Van campagne te voeren krijgt men natuurlijk ook dorst

Nadien reden de N-Va kopstukken richting Ninove centrum om aan de tour “staminee” te beginnen. Theo Francken kreeg een warme ontvangst en applaus van een groep lokale N-VA-kandidaten. Ze bezochten verschillende caf és in het Ninoofse stadscentrum en deelde er flyers uit voor de verkiezingen. Selfie hier, een kort praatje daar.

©SoRi – Selfie met de N-Va kandidaten mocht niet ontbreken
N-VA op campagne in Ninove
©SoRi – N-VA op campagne in Ninove
N-VA op campagne in Ninove
©SoRi – N-VA op campagne in Ninove
N-VA op campagne in Ninove
©SoRi – N-VA op campagne in Ninove
N-VA op campagne in Ninove
©SoRi – N-VA op campagne in Ninove
N-VA op campagne in Ninove
©SoRi – N-VA op campagne in Ninove
X