Adriaen Brouwerrun op zaterdag 15 juni in Mater

De Materrunners stelden in de brouwerij Roman samen met Jean-Baptiste Temmerman van Sleeplife Zingem hun Adriaen Brouwerrun 2019 voor. De Brouwerij Roman en Sleeplife Zingem zijn de twee hoofdsponsors van de vierde editie van de Adriaen Brouwerrun die doorgaat op zaterdag 15 juni en die tevens de vijfde activiteit van het Oudenaards Loopcriterium 2019 is. De Adriaen Brouwerrun is een puur recreatief wandel- en jogevenement waarbij de nadruk op de “beleving” ligt. Materrunner Kris De Cremer stippelde opnieuw 4 prachtige on-en offroad parcours van 6 tot 18 km doorheen Mater en Horebeke uit; het parcours van 6 km kan ook met buggy en rolstoel worden afgelegd. Er kan vanaf de KBO school Mater tussen 9u00 en 15u00 vrij worden gestart; om de 6 km is er een bevoorradingspost voorzien. Nieuw dit jaar is dat de “start-to-runners” het parcours van 6 km om 10u30 gezamenlijk kunnen lopen onder de deskundige leiding van een andere Materrunner: Aaron Bral. Op het einde wacht de deelnemers een goed gevulde goodie bag met oa een AB tripel, een bio-biertje van de brouwerij Roman
Vorig jaar ging de opbrengst van de Adriaen Brouwerrun (4600 Euro) naar vzw De Hoop te Zottegem. Ook dit jaar gaat de opbrengst naar een goed doel waarbij een Materrunner nauw betrokken is. De Materrunners hopen 4500 Euro bij mekaar te lopen voor het MPI GO “De Oase” te Gent, dit is de school waar Els Vandenhaesevelde, partner van Materrunner Hendrik Depreester, werkt. Vorig jaar werden de BMX fietsen, driewielers en loopfietsen uit de school gestolen en met de opbrengst van de Adriaen Brouwerrun zullen nieuwe fietsen worden aangekocht en zal de fietsenberging worden afgesloten. Voorinschrijven voor de Adriaen Brouwerrun kan via www.materrunners.be nog tot 9 juni. Het   totaal aantal deelnemers wordt beperkt tot 500.