Oosterzeelse scholen zijn paraat voor het klimaat

In het Gemeenschapscentrum De Kluize gingen burgemeester Johan Van Durme en schepen Christ Meuleman in gesprek met de schoolgaande jeugd van Oosterzele. Burgemeester Johan Van Durme en schepen Christ Meuleman waren onder de indruk van de heel goede voorstellen die de ‘klimaatambassadeurs’ van zes Oosterzeelse scholen met verve presenteerden. Hun ‘klimaatbucketlist’ bevatte veel maatregelen en acties die ze in De Leefschool, VBS Scheldewindeke, GILO Oosterzele, Scheldewindeke, Balegem en in De Appelaar gaan ondernemen. (Reporter 17, foto’s DDL)

Een dikke pluim voor Thebe Plaetevoet, Fleur Vandenberghe, Gust Vervaet (De Leefschool), Ben De Vuyst, Jasmijn Verdonck (VBS De Wegwijzer), Daan Haemers, Amalia Eliano (GILO Oosterzele), Josse, Fleur, Ella (GILO Balegem), Wout Etryckx, Jonathan Henderick (GILO Scheldewindeke), Sterre Dutry, Felix Van Vaerenbergh (De Appelaar) die veelde goede en originele idee ën bedachten. Hun klasgenootjes, die plaats hadden genomen in de comfortabele zitjes van de theaterzaal, zagen dat het goed was. En dat vonden ook burgemeester Johan Van Durme en schepen Christ Meuleman die de leerlingen volgend schooljaar veel succes wensten in het secundair onderwijs. Met dit talent kan het niet mislopen. Met dit jong mooi volkje, ziet de toekomst van Oosterzele er schitterend uit.
De gemeente Oosterzele ondertekende ook het Europese Burgemeestersconvenant. De gemeente gaat een plan opmaken en werk maken om de uitstoot te verminderen en de gemeente wapenen tegen de effecten van de klimaatverandering (droogte, overstroming, …). De gemeente Oosterzele gaat in de nieuwe legislatuur expliciet inzetten op de nieuwe bevoegdheid ‘klimaat’. Burgemeester Johan Van Durme: ‘Verder bouwend op wat we al realiseerden, willen we met de voltallige gemeenteraad werk maken van een klimaatplan op maat van iedereen: inwoners, scholen, bedrijven, gebouwen, mensen,…’ Tijdens de milieuweek werd in de Oosterzeelse scholen al een klimaatbabbel georganiseerd. Op dinsdag 14 mei volgde in GC De Kluize het heel geslaagde klimaatdebat.           Reporter 17