Ik zal morgen vrouw stemmen!

Ik zal morgen stemmen. Het belooft een fijne dag te worden. Er zal wat minder zon zijn maar mijn ego kan al eens een boost gebruiken. Morgen zal ik namelijk handjes krijgen en samenzweerderige knipogen, met de bedoeling me alsnog te verleiden medeplichtige te worden in het spel van macht, eigenbelang en het oppoetsen van het eigen grote gelijk. En ik zal samenzweerderig terug knipogen, terwijl iedereen ondertussen weet in welke winkelhaak mijn stem reeds bijna dertig jaar valt. Maar je weet maar nooit. Misschien laat ik me morgen wel verleiden door een fictieve godheid, een gsm lader of misschien viel mijn pita wel tegen. Misschien heb ik wel iets met “cultuurrelativisme” al sla je me dood wat ik daar mee aan zou moeten.

En ik zal stemmen voor een vrouw. Zoveel staat vast. Ik heb namelijk een hekel aan blauwe maatpakken. Als de kleur van je kostuum je moet overtuigen van je uitstraling en potentieel aan macht ben je maar een klein ventje. Persoonlijke onzekerheid en verongelijktheid verdwijnen niet door een lap blauwe stof. En al zeker niet als je te lui bent een das te stroppen. “Een kostuum zonder plastrong is geen kostuum”, aldus mijn moeder. En als zelfs groene mannen zich vestimentair spiegelen aan de Armani adepten, hoeft het voor mij niet meer.

Ik zal dus voor een vrouw stemmen. Ongetwijfeld het sterke geslacht, of heeft u al ooit een watermeloen uit uw bekken geperst, meneer? Ja, u daar meneer in het blauwe maatpak? Alle sterke persoonlijkheden in mijn leven waren dan ook vrouwen, zonder uitzondering. En ik heb het gehad met haantjesgedrag. Het maakt me moe en daar heb ik geen tijd voor.

Ik zal stemmen voor macht achter een bloemetjesjurk en beleid met Flair. Ik zal stemmen voor aardappelen die net iets te ver gekookt maar met liefde gemaakt zijn. Ik zal stemmen voor blauwe ogen die me “cultuurrelativisme” willen uitleggen op een terras, ook al interesseert het me geen reet. Ik zal zondag stemmen voor de glimlach die me subtiel om de tuin heeft geleid en loze beloftes gemaakt heeft. En ik zal dat met plezier doen. Er zal morgen namelijk wat minder zon schijnen en mijn ego kan al eens een boost gebruiken.

X