Jitte Beerens van SBS De Smidse wint ontwerp-wedstrijd politie

Jitte Beerens van stedelijke basisschool De Smidse heeft de ontwerp-wedstrijd ivm drugspreventie van de politie gewonnen.

Het logo dat Jitte tekende werd op T-shirts gedrukt met dank aan Lions Club Zottegem. De wedstrijd was het sluitstuk van een drugspreventie-lessenreeks die de politie op de basisscholen organiseerde. De lessenreeks maakt deel uit van het ‘drugspreventieproject’, kortweg DPP.   In maart en april trekken verschillende lesgevers van de politie naar de basisscholen binnen onze politiezone om er aan de leerlingen van het zesde leerjaar uitleg te geven over drugs en druggebruik.   Sommigen vinden het zesde leerjaar ‘te vroeg’ voor dergelijke lessen, maar de timing is uiterst geschikt als je bedenkt dat de leerlingen voor grote veranderingen staan. Zij gaan binnenkort naar de middelbare school, waar ze plots weer de jongste zullen zijn en bijgevolg ook de meest kwetsbare. Daarnaast staat ook de puberteit voor de deur. Tenslotte kunnen we niet omheen het feit dat de beginnende druggebruiker steeds jonger wordt.   De nadruk van de lessen ligt op de verschillende soorten illegale drugs, de effecten en de risico’s van gebruik. Door eerlijke informatie te geven, kunnen de leerlingen weloverwogen reageren en wordt aan de nieuwsgierigheid tegemoet gekomen. De lessen zijn interactief met veel ruimte voor eigen inbreng en vragen.