Verkiezingen in Brakel (Vlaams Belang wordt tweede partij)

Foto’s archief BB

Herman De Croo opnieuw verkozen als lijstduwer en Alexander De Croo krijgt beste score van Oost-Vlaanderen
Uittredend vice-premier Alexander De Croo, lijsttrekker voor de Kamer en vader Herman, lijstduwer op de Vlaamse lijst, weten met hun partij Open Vld in Brakel als enige partij stand te houden tegen de toch wel indrukwekkende opmars die het Vlaams Belang ook in Brakel heeft weten te verzilveren. De partij blijft de grootste in deze regio terwijl men op Vlaams niveau pas de vierde partij is geworden. Vice -premier Alexander De Croo “ De sprong van het Vlaams Belang is ook bijzonder in Brakel te noemen zodat we kunnen spreken van een zwarte zondag. In Brakel hebben wij evenwel goed stand gehouden. Gans Zuid-Oost-Vlaanderen blijft een sterke vesting waar Open Vld het goed heeft gedaan.“ Alexander De Croo behaalde meer dan 80.000 stemmen in Oost-Vlaanderen.

Herman De Croo zegt dat hij al 60 jaar de boer opgaat en veel luistert naar de mensen. “Een groot deel van de bevolking heeft gesproken en een arbiter heeft gefloten dat men niet goed bezig is en opnieuw moet beginnen. Het Vlaams Belang heeft ongetwijfeld stemmen afgenomen van de andere traditionele partijen.” Herman De Croo maakte het onmogelijke weer mogelijk om opnieuw als lijstduwer verkozen te worden met meer dan 16.000stemmen.

Vlaams Belang is de tweede partij in Brakel

FOTO’s archief BB

Het Vlaams Belang behaalde in Brakel een nooit geziene score. Voor het Vlaams parlement behaalde men 22,5% en voor de kamer 21,5%. Veronique Lenvain kandidaat bij de opvolgers was bijzonder blij met dit fantastisch resultaat.
Veronique Lenvain: “Wij horen de burgers klagen over het gevoerde beleid. Ze worden leeggezogen en alles wordt duurder waaronder de elektriciteit en de brandstoffen. Tevens heeft migratie een belangrijke rol gespeeld. Door de enorme kost moeten Vlamingen langer en langer gaan werken. De geldstromen naar Walloni ë moeten wat minder zijn. De traditionele partijen luisteren niet naar de gewone man en krijgen nu de rekening gepresenteerd. Ik kreeg direct felicitaties van Guy D’Haeseleer uit Ninove dat ik zo’n score mee heb weten te verzilveren in Brakel. Er zijn tevens heel wat burgers die ons komen feliciteren met ons resultaat wat ik nooit heb meegemaakt.”
Vanwaar het succes
Veronique Lenvain: “Tom Van Grieken onze voorzitter weet te luisteren naar de mensen en wij scoren heel goed bij de jeugd. Onze toekomst is verzekerd als wij zien hoeveel mensen er lid willen worden. Op debatten was dit meer dan eens duidelijk dat de jeugd meer en meer achter ons staat.”