Drie woningen vernield door uitslaande brand in de Gaffelstraat.


Geraardsbergen. Gisterenavond vernielde een uitslaande brand drie woningen in de Gaffelstraat. Drie mensen moesten naar het ziekenhuis worden overgebracht voor verzorging. É én van de woningen was vijf maanden geleden al betrokken bij een woningbrand.

Volgens een ooggetuige die met De Beiaard contact opnam, ontstond de brand in de Gaffelstraat omstreeks 23.00 uur. ‘Bij aankomst van de brandweer woedde de brand al hevig. De bewoners moesten in allerijl in veiligheid worden gebracht’, vertelt ons een buurtbewoner. Volgens de ooggetuige werden drie bewoners naar het ziekenhuis van Geraardsbergen overgebracht voor verzorging.

‘De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar konden niet voorkomen dat drie woningen door de brand en de waterschade werden vernield. É én van de woningen werd een aantal maanden geleden ook al getroffen door een brand’, vertelt onze ooggetuige. De bewoner was druk in de weer om de schade van de vorige brand te herstellen, maar kreeg opnieuw een brand te verwerken. De schade aan de gebouwen is aanzienlijk.

Julien Borremans