Frans haiku leerlingen PTI Zottegem beloond

In het kader van de wedstrijd Haiku’s voor vrede, georganiseerd door de Franse,   de Japanse ambassade én de lerarenvereniging Proff vzw, waagden het vijfde jaar Elektriciteit-Elektronica en Elektromechanica van het Provinciaal en Technisch Instituut Zottegem zich aan een haiku in het Frans.

Enkele regels dienden te worden gerespecteerd: het aantal lettergrepen, het gedicht moest een natuurelement en een zintuig bevatten en verrassend eindigen.   Met heel veel enthousiasme en creativiteit gingen de leerlingen onder begeleiding van hun leerkracht Nancy Van Rechem aan de slag. Met een mooi resultaat want één van de haiku’s kwam als finalist uit de wedstrijd. De tekst van Maxime Dubois, Robbe Heyde en Senne Brackeva  werd dan ook gepubliceerd op een bladwijzer. Proficiat aan onze creatieve talenten!

Le pigeon qui vole

Apporte la paix

Il neige dans les montagnes