Ludieke voorstelling cultuurseizoen 2019/2020 in GC De Kluize: ‘En dans’

Het ronduit schitterend Kluize — team heeft in het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke op een ludieke en originele manier het nieuwe cultuurseizoen 2019/2020 voorgesteld. De theaterzaal zat afgeladen vol. ‘Jammer dat we veel mensen hebben moeten ontgoochelen, in een mum van tijd was de zaal volzet’, weten Els Van Nieuwenhove en David De Landsheere. Het ganse Kluize — team was blij met de ruime belangstelling. Het publiek werd tijdens de voorstelling van het nieuwe seizoen ondergedompeld in de kermissfeer. Tijdens de presentatie van het nieuwe programma, leuke filmpjes met de nu al legendarische ‘Gijzelse’ champetter Marc Van Gaver in de hoofdrol. D é geknipte man. De keuze van het jaarthema viel op ‘En dans’, dat beoogt het Kluize-team in het nieuwe cultuurseizoen. Conclusie: een schitterend aanbod. Het programma 2019/2020 oogt veelbelovend. (Reporter 17, foto’s DDL)

De Kluize brengt alweer een uitgebalanceerd pakket, waarin ieder zijn gading vindt. De Kluize zet zijn deuren wagenwijd open voor alle geïnteresseerden die zich willen verrijken met cultuur. De Kluize nodigt u uit om elkaar iets meer te omarmen, zoals in een dans. Het team wil u in het nieuwe seizoen aan het dansen krijgen. Op de planch é die men voor u, het ganse seizoen gaat uitrollen. Op de tonen van muziek, theater, humor en human interest, soms in de maat, soms rebels dissonant. Er viel al een voorsmaakje, op het groene dak van GC De Kluize kon men al even de benen uitslaan. Op 25 april 2020 wordt je uitgenodigd om de dansketting te vervoegen (noteer nu al deze datum) , dansen arm in arm, als één grote familie tussen de site Groot Bewijk en De Kluize. Put on your red shoes, kom erbij en dans!
Programma
Wat mag je verwachten in het seizoen 2019/2020? Je hebt de keuze uit humor/cabaret, muziek, dans/circus, theater/human interest, film, familievoorstellingen. Te gast in GC De Kluize:
Humor/cabaret: Bart Cannaerts, Dries Heyneman, Adriaan Van den Hoof, Piv Huvluv, Han Coucke en Griet Dobbelaere, Els De Schepper, Xander De Rycke, Ireen Beke, Steven Van Herreweghe.
Muziek: Jan Douwe Kroeske (Het verhaal van de 2 Meter Sessies — Histrilogy), Apero Klassiek, Jeff Buckley, Bart Ka ëll en Luc Appermont, Luka Bloom, 25 jaar Laïs, Neve/Nobel, Bart Herman, Johan Verminnen (50 jaar podium), Steven De Bruyn.
Dans/Circus: Cinema Malfait & Circus Ronaldo, Grensgeval, de Dansketting.
Theater/Human Interest: Kwinten Van Heden, Bronks, Larf, Maxime Waladi, Marjan Meganck en C éline Broeckaert, Ontroerend goed, Raf Walschaerts, Compagnie Cecilia, Theater Malpertuus, NTGent&Sonntag&Samana, Zuidpool, Deschonecompagnie.
Familie: film Dumbo, Grensgeval, Nic Balthazar/Bert Huysentruyt/Annebelle Dewitte, film De grote boze vos en andere verhalen, Ultima Thule.
Tickets
Je kan zelf een abonnement samenstellen. Je krijgt twee euro korting per voorstelling bij minimum vier verschillende voorstellingen per persoon, 3 euro korting per voorstelling   bij minimum zes verschillende voorstellingen per persoon en 4 euro korting per voorstelling bij minimum acht verschillende voorstellingen per persoon. Je kan tickets en abonnementen reserveren bij de cultuurdienst, eerste verdieping GC De Kluize, Sportstraat 3, Scheldewindeke. Openingsuren: alle dagen van 8 u 30 tot 12 u, van 13 u 30 tot 16 u, op maandagavond van 18 u tot 20 u (gesloten op vrijdagnamiddag), via www.gcdekluize.be, 09 / 363 83 30, reservaties@oosterzele.be.       Reporter 17