Hannelore Pattyn is held op de fiets in Merelbeke.

Zaterdag 1 juni, reikte het gemeentebestuur prijzen uit aan de winnaars van de fietspromotiecampagne ‘HELDEN op de FIETS, ZET je niet in de ZAK’. Die liep van 20 april tot en met 18 mei.De actie ‘HELDEN op de FIETS’ beloont klanten die met de fiets of te voet naar de winkel of naar school gaan én met een herbruikbare zak winkelen. Via een spaarkaart konden zij stempels verzamelen en spaarproducten winnen. De actie liep dit jaar al voor de vierde keer en was opnieuw een groot succes. Er waren 663 ingediende spaarkaarten , voor de scholenactie waren er 649 in gediende spaarkaarten met voor 197 prijzen geschonken door deelnemende handelaars,
dienstverleners en gemeentebestuur. Er waren dit jaar 105 deelnemende handelaars en dienstverleners, 534 ruilden hun spaarkaart in met 12 stempels goed voor een nougat reep, 512 ruilden hun spaarkaart in met 25 stempels en 307 ruilden de spaarkaart in voor een waardebon van 5€ na 40 stempels.  

De hoofdprijs, is voor Mevr. Hannelore Pattyn, is geschonken door het gemeentebestuur, is een waardebon ter waarde van 500 euro, geldig bij een Merelbeekse fietshandelaar voor de aankoop van een nieuwe fiets, fietsaccessoires of fietsonderhoud.(afgevaardigde Dhr Mikey Fant)

Het Handelscentrum Merelbeke schenkt de tweede prijs aan   Mevrouw Nicole Bogaert, is een waardebon van 250 euro geldig bij de leden van het handelscentrum. Naast die twee prijzen worden er nog eens 195 prijzen verdeeld onder de winnende helden. Beiden winnaars waren afwezig, de prijs werd door een afgevaardigd opgehaald.