Met 44 ste feestavondmarkt zet Sinksencomit é idee van Julien Lenssens verder

Op dinsdag 11 juni vanaf 17 u 30 wordt tijdens de Sinksenkermis de 44 ste Feestavondmarkt georganiseerd. In 1976 vond de allereerste avondmarkt plaats. Oosterzele was een event rijker. De eerste editie werd een grandioos succes. Het toenmalig Sinksencomit é besloot er mee door te gaan. Na 44 jaar blijft de formule overeind, dankzij de inzet van het huidig Sinksencomit é, springlevendiger dan ooit.     (Reporter 17, foto’s DDL)

In de jaren zeventig bestonden er nog niet zoveel avondmarkten. Het toenmalig Sinksencomit é, met de peetvader van de vernieuwde Sinksenkermis Julien Lenssens op kop, vond dat het de dag na pinkstermaandag nog iets bijzonders moest organiseren. Met zijn heengaan op 2 mei 2018 verloor Oosterzele een volksfiguur, zijn ganse leven was hij in ban van Sinksenkermis, hij bedacht nieuwe initiatieven – zoals de avondmarkt – en hield de Sinksenkermis jarenlang op koers. Een mooi gebaar van het huidig Sinksencomit é, onder de leiding van de onvermoeibare Wim Magerman, de wielerwedstrijd voor nieuwelingen op pinkstermaandag krijgt de naam ‘memorial Julien Lenssens’, een mooie erkenning voor de geestelijke vader van de ‘new look’ Sinksenkermis in Oosterzele. De mooie traditie wordt op dinsdag 11 juni in eer gehouden. Veel Oosterzelenaars en marktfanaten uit de regio zullen op dinsdag 11 juni traditiegetrouw langskomen. Alle bezoekers kunnen tijdens de avondmarkt eveneens genieten van de optredens van Ramona, Dex Dylan, Marcoff, Sabine, Gino Verano, Yves Seghers, Pure 4 fun, en deejays. Wie vermoeide benen heeft van het rondstruinen op de avondmarkt, kan zich neer vleien op één van de terrassen, of in de feesttent van Con Animo. Het organiserend verbond, de Marktkramersvereniging De Vlaamse Ardennen, brengt naar goede gewoonte een bont allegaartje van marktkramers met zich mee. En gezelligheid blijft één van de sleutelwoorden.                   Reporter 17