Ronde van Frankrijk binnenkort in Geraardsbergen-

Reserveer zaterdag 6 juli

Het echte topevenement op wielergebied is de Ronde van Frankrijk. De organisatoren van de Tour kozen voor Geraardsbergen, de referentie als het op wielrennen aankomt. De eerste punten voor het bergklassement zijn in Geraardsbergen te verdienen, respectievelijk op de legendarische Muur waar geen enkele andere helling in Vlaanderen kan aan tippen en op de Bosberg. Na de Bosberg rijden de renners Vlaams-Brabant binnen in Galmaarden .

Wegwijzer

Vanuit Ninove komt de Tour langs de Aalstersesteenweg en de Astridlaan tot aan het kruispunt met de Oudenaardsestraat. Dan links richting centrum Geraardsbergen over het spoorwegviaduct in een rechte lijn naar de Markt toe. Na de klim op de Vesten en de Muur, rechtdoor naar Onkerzele en even verder rechts de helling van de Brusselsestraat naar beneden richting Atembeke en Bosberg. Na de Bosberg gaat het één kilometer verder op de Heirbaan in Galmaarden rechtsaf, de nauwe kronkelende Dorekensstraat naar beneden naar het centrum en verder langs het station richting Herhout,   Edingen en Walloni ë.

Kom naar Geraardsbergen

De wijde omgeving rond Geraardsbergen is op zaterdag 6 juli volledig afgesloten voor alle verkeer tussen 10 uur en 14 uur. Rond 11.00 uur is er de publiciteitskaravaan met naar schatting 200 wagens. Rond 13.20 uur doortocht van de renners. Na passage worden alle straten vrijgegeven voor het verkeer. Geraardsbergen voorziet in totaal 3.000 parkeerplaatsen. In de Molendreef in Nederboelare aan het voetbalplein is een grote parking voorzien, men gaat te voet naar het centrum. In Onkerzele is er parking voorzien op recreatiedomein De Gavers, van daaruit rijdt een shuttle naar het rondpunt Zonnebloem. Ook in de Onkerzeelse Voldersstraat is parking voorzien met vertrek van de shuttle aan het voetbalterrein van Jong Geraardsbergen tot rondpunt Zonnebloem. In Moerbeke is parking voorzien in een deel van de Heuvelstraat en aan het station met vertrek van de shuttle aan het station van Moerbeke tot aan het Oudenberghof grondgebied Onkerzele. De shuttles rijden van 08.00 uur tot 20.00 uur heen en terug naar deze drie grote parkings . Deze shuttles zijn gratis.   In de weekends is Parking Den Bleek aan het openluchtzwembad gratis toegankelijk. Kom met de trein naar Geraardsbergen, bij terugkeer hoeft men geen alcoholcontroles te vrezen. Vanuit Gent over Zottegem naar Geraardsbergen rijdt er om het uur een trein. Vanuit Aalst, Denderleeuw, Ninove en vanuit Brussel, Halle, Edingen rijden er eveneens om het uur treinen richting Geraardsbergen. In het weekend kan men zich een treinticket aanschaffen aan halve prijs.

Geraardsbergen stad van de Tour

Zaterdag 6 juli zijn er tal van evenementen voorzien in de stad. De complete voorzieningen voor alle evenementen is in handen van Cravat Events, interessant voor organisaties op commerci ële basis. Het Lotto Festival Pedal heeft plaats in Geraardsbergen. Op de Markt komt het Family Village, de benedenkant van De Vesten is voorbehouden als familiezone, de bovenkant van de vesten is deels familiezone en deels VIP-zone. Op de Oudenberg is een grote Party Area voorzien. Geraardsbergen is dan een grote feestzone waar de volledige familie zich thuis voelt. Zondag 7 juli de dag na de Tour zouden in navolging van de traditionele Geraardsbergse Braderie, uitzonderlijk de winkels open zijn.

 

 

 

X