Vlaamse Kampioen kleiduifschieting voor Van De Perre (trap) en Cornelles (jacht) parcours.

Afgelopen weekend ging voor de 41ste maal een DTL Vlaams Kampioenschap door op de terreinen van ILVO ten Lembergen. De VZW kinderharten organiseer het event met de opbrengst steunt men sociale doelen. Er waren verschillend schietstanden voor geoefende schutter als voor liefhebbers, ook de dames stonden hun mannetje. Ongeveer 550 schutters tekenden present. Na de schieting kom men aan BBQ aanschuiven.

Kleiduivenschieten heeft zijn roots in de jacht en was oorspronkelijk bedoeld om jagers buiten het jachtseizoen hun schietvaardigheden te laten behouden. Gaandeweg werd het elitair aanziende kleiduivenschieten een sport die in 1912 voor het eerst beoefend werd op de Olympische Spelen van Stockholm. Frans Peeters nam voor ons land drie keer deel aan de Olympische Spelen en won in 1988 een bronzen medaille.

Disciplines Klei schieten

Kleischieten is de kunst een bewegend doel, kleischijf genaamd, te treffen met een geweer met gladde lopen.
In Vlaanderen wordt kleischieten beoefend door 16 tot 90 jarigen.
Het kan een hobby zijn die veel persoonlijke voldoening en ontspanning schenkt, maar het is ook een competitieve sport die op lokaal, regionaal, nationaal of internationaal niveau kan beoefend worden met inbegrip van de Olympische spelen.

De uitslag van   41 ste weideschieting van vzw kinderharten Merelbeke

VLAAMS KAMPIOEN

TRAP
1 VAN DE PERRE Franky
2 NOEL PATRICK
3 SCHIETTECATTE MARIO

JAGERS
1 Denis Cornelles
2 Fredrik CRUYSSEN
3 Daniel De Witte

Eerste dame
Kelly Van Damme

Eerst junior
Dylan Timmerman

VW KINDEREHARTEN
Trap dames
Kelly Van Damme

Trap heren
VAN DE PERRE Franky

LIEFHEBBERS
Dames: De Winne Bianca
Heren: Geert Van Assche

JACHT
Dames: Anna Wolna
Heren: Denis Cornelles

Beste Merelbekenaar
Freddy Van Asse

Beste junior
Robbien Verheyen

Beste veteraan
Marcel De Deyn