U komt toch ook naar de Sinksenkermis?

Het Sinksencomit é hoopt dat het vanaf vrijdag 7 juni tot en met woensdag 12 juni 2019 een goede editie wordt van de Oosterzeelse Feesten, zeg maar Sinksenkermis. Belangrijk is dat iedereen eens komt afgezakt en zich goed amuseert en dat de sfeer en de geest van Sinksenkermis behouden blijven. De sfeer op de eerste grote kermis in de fusiegemeente is authentiek. Daarom zakt men vooral af naar Oosterzele. U komt toch ook? (Reporter 17, foto’s DDL)

Op Sinksenkermis geen supersterren, wel uitstekende en vlotte coverbands, genietbare fuiven, kermisattracties, kaarten, schieting, tapbiljarten, ambiance, wielerwedstrijden, travestieshow, rommelmarkt, kinderanimatie, rondgang fanfare, reuzen, gin- en cavabar, muzikaal vuurwerk, zielendienst voor de overleden parochianen, kermisreceptie, danseressen, avondmarkt, eten en drinken,…In de caf és, feesttent Con Animo, op de terrassen blinkende glazen, hartelijke bediening. De Sinksenkermis torst een volks imago, en doet dat met veel bakken bier en veel ambiance. Het Sinksencomit é garandeert u een ontspannende zesdaagse, eigenlijk een zevendaagse want taverne ‘t Molenhof pakt op vrijdag 14 juni uit met met een ribbetjes/ beenhespfestijn met patat en groentjes à volont é en een afterparty met DJ Cocksken. Wie de Sinksenkermis bezoekt, weet dat er naast de optredens tal van pareltjes worden aangeboden. Waan je vanaf vrijdag 7 juni tot en met woensdag 12 juni in de zevende hemel. Er zijn redenen genoeg om u in de Oosterzeelse Feesten te storten.
Hoewel het religieuze karakter (kermis is afgeleid van Kerkmisse) vandaag naar de achtergrond is verdwenen, gaat het in Oosterzele toch nog om een gemeentefeest. Bij de Sinksenkermis wil men de ganse gemeenschap betrekken. Sinksenkermis is een plek waar alle rangen, standen, gezindheden, jong, minder jong,…naast elkaar lopen. De Sinksenkermis verbindt mensen. Je merkt het ook in de fusiegemeente, het oplevend fenomeen van de kermissen in (Bruisend) Balegem, Scheldewindeke (De Groenbuiken leveren schitterend werk), Gijzenzele (kleine gemeenschap weet wat feesten is), Moortsele en Landskouter. Een cultureel erfgoed. Wie volksamusement zoekt, zal zijn gading vinden in Oosterzele. Er is ontspanning naar ieders heug en meug. Gaat u graag met vrienden op caf é, luistert u graag naar muziek, kijkt u graag naar wielerwedstrijden, verkiest u te kuieren op de rommel- en avondmarkt, ben je fan van een vuurwerkspektakel? Het kan allemaal op de Sinksenkermis. Iedereen is welkom. Zak gewoon af naar Oosterzele. Graag het volledige programma bekijken? Ga naar www.sinksenoosterzele.be.         Reporter 17