Openluchtmis en aperitiefconcert in Godveerdegem

Ter gelegenheid van de feestdag van de H. Antonius van Padua (op 13 juni) heeft, in een organisatie van de plaatselijke afdelingen van de Landelijke Gilde en KVLV, op vrijdag 14 juni om 19u30 aan de Sint-Antoniuskapel aan de hoek Korenbloemstraat /Stopweide in Godveerdegem voor het tiende jaar op rij een openluchtmis plaats. De eucharistieviering zal door het plaatselijk Sint-Pauluskoor opgeluisterd worden met zowel één- als meerstemmige liederen (ook samenzang met de aanwezigen).

Na de openluchtmis zal er ter plaatse nog gelegenheid zijn voor een drankje. De opbrengst hiervan is integraal bestemd voor het verdere onderhoud van de Sint-Antoniuskapel die zes jaar geleden door vrijwilligershanden van leden van de Landelijke Gilde helemaal opgeknapt werd.

Nog in Godveerdegem vindt er twee dagen later een aperitiefconcert plaats. Bij de actie ‘Dorp in de kijker’ en ‘Bank zoekt plek’ die vorig jaar door het nationaal bestuur van de Landelijke Gilden in iedere provincie gehouden werd op basis van het programma dat door de plaatselijke gilden wordt aangeboden, viel voor Oost-Vlaanderen de keuze op (de landelijke gilde van) Godveerdegem. Na stemming door de leden van de plaatselijke gilde en door inwoners van Godveerdegem kreeg die bank een plaats in de Stopweide en in het verlengde van die actie wordt daar nu op zondag 16 juni een aperitiefconcert georganiseerd. De muziekmaatschappij Sint-Cecilia uit Sint-Maria- Oudenhove zal er concerteren van 10 tot 13 uur. Toegang gratis.

(c.c.)

X