Matthias Diependaele herbevestigd als fractievoorzitter in Vlaams Parlement

Tijdens de eerste fractievergadering verkozen de leden van de N-VA-fractie in het Vlaams Parlement Matthias Diependaele unaniem tot fractievoorzitter voor de komende legislatuur. Matthias Diependaele is Vlaams Parlementslid sinds 2009 en fractievoorzitter sinds 2013.

Wegen op het beleid

“Ik ben dankbaar dat de nieuw samengestelde fractie mij dit vertrouwen geeft. Met veel enthousiasme en plichtsbesef ga ik die uitdaging aan. Onze fractie is andermaal de grootste fractie in het Vlaams Parlement. Vanuit het parlement willen wij met onze fractie wegen op het beleid van de volgende regering en de belangen verdedigen van wie werkt, spaart en onderneemt”,   reageert Diependaele.

Fractie van 35 N-VA’ers

Sinds de verkiezingen van 26 mei telt de N-VA-fractie in het Vlaams Parlement 35 leden. Zes ervan hadden nooit eerder een parlementair mandaat. De parlementsleden leggen volgende week dinsdag hun eed af. Tevens worden binnenkort de twee ondervoorzitters van de fractie verkozen en wordt beslist wie in welke commissie zal zetelen. (bron www.matthiasdiependaele.be)