Komend weekend hoogtepunt werken spoorwegbrug Erwetegem

Schepen van Openbare Werken Matthias Diependaele (N-VA) laat weten dat komende weekend  de werken aan de nieuwe spoorwegbrug in Erwetegem een hoogtepunt bereiken.

“Er wordt het hele weekend dag en nacht doorgewerkt om de nieuwe brug op z’n plaats te schuiven”, aldus Diependaele. “Voor de onmiddellijke buurtbewoners zal dit ongetwijfeld nachtlawaai en overlast met zich meebrengen. De aannemer doet zijn best om dit zoveel als mogelijk te beperken. Maar het levert zeker ook spectaculaire beelden op voor de liefhebbers. Zeker voor wie houdt van de geur van cement en werfkranen nog steeds als speelgoed beschouwt. Aan de kijklustigen wordt wel uitdrukkelijk gevraagd om een veilige afstand te bewaren en de werf niet te betreden. Vrijdag worden de sporen van de spoorlijn Geraardsbergen — Zottegem doorgesneden en wordt de talud uitgegraven. Zaterdagvoormiddag wordt de tunnel die nu nog naast de talud staat opgekrikt en met kleine wagentjes op z’n plaats gereden. De rest van het weekend wordt de talud hersteld en worden nieuwe sporen aangelegd.”

X