MERELBEKE IN LITERATUUR

Fietsroute (35 km) door en over Merelbeke.

Merelbeke is misschien niet de eerste locatie waar je aan denkt voor een literaire fietstocht. Toch kan de ware boekenliefhebber onze gemeente niet zomaar links laten liggen, want Merelbeke duikt hier en daar op in de literatuur.


Treed in de voetsporen van klassieke én hedendaagse auteurs en ontdek hun vermeldingen van Merelbeke op de 21 nieuwe panelen van de vertrouwde fietsroute van de bib. Dit jaar kom je bovendien via QR-codes op de panelen meer te weten over de auteur en de literaire bron.
Het startschot voor de nieuwe fietsroute geven we op zaterdag 15 juni. Om 11 uur wordt aan het paneel aan de ingang van de bib een fragment voorgelezen uit ‘Naar Merelbeke’ van Stefan Hertmans. De gratis fietsroute (circa 35 km) vind je in de bib en kan je vanaf 15 juni downloaden van de website www.merelbeke.be/vrije-tijd/ bibliotheek/activiteiten-bibliotheek/fietsroute.
Kwam jij de naam Merelbeke tegen tijdens het lezen van een groot of klein bestaand meesterwerk (roman, verhaal, po ëzie, jeugd- of kinderboek, …)? Laat het ons weten. Uiteraard zijn vermeldingen van Bottelare, Flora, Kwenenbos, Lemberge, Melsen, Munte of Schelderode ook welkom. Net als straatnamen of andere verwijzingen naar Merelbeke.
Geef je ‘Merelbeke in literatuur’-vondst door aan de balie of via een e-mail naar bibliotheek@merelbeke.be en noteer de naam van de auteur, de titel van het boek en het paginanummer erbij. We hangen alle suggesties aan de wand in de bib en zullen ze
bundelen in een boekje.